OTOMOBİLİNİZİN BAKIMIYLA İLGİLİ BİLGİLER

LASTİK NASIL DEĞİŞTİRİLİR?
Gerekli Malzemeler
Yedek lastik
Bijon anahtarı
Kriko
İş Eldiveni
Acil durum reflektörü
Işık kaynağı/Lamba
  • Güvenli bir yer bulmalısınız.
  • Lastik bijonlarını gevşetmelisiniz.
  • Otomobili krikoyla kaldırmalısınız.
  • Bijonları tamamen sökmeli ve lastiği çıkarmalısınız
  • Yeni lastiği takıp, bijonları hafifçe sıkmalısınız.
  • Krikoyu indirip, sağlamca sıkmalısınız.

OTOMOBİLİNİZİN BOYASINI KORUMAK
Araçların kaporta ve boyalı yüzeylerini zararlı dış etkenlere karşı korumak amacıyla boyalı alanlarda belirli bir kalınlığa sahip katman oluşturarak, pasta cila çeşitleri ile gerçekleştirilen uygulamadır.
Güneş ışınları ile kimyasal, çevresel ve mekanik etkenler arabanızın boyasına zarar verir.

CİLALAMA ÜRÜNLERİ
  • Oto Pasta
    Akrilik ve selülozik esaslı boya yüzeylerinde boya püskürtmesi sırasında oluşan boya tozlarının ve zımpara izlerinin giderilmesinde uygulanarak boya yüzeylerinin matlaştırılması işlemlerinde kullanılır.
  • Slikon Esaslı Cila
    Son kat boya üzerine uygulanabilen ve yüzeyde ince bir tabaka oluşturarak boyayı çizilmelere ve hava şartlarına karşı koruyup, parlaklığını uzun süre muhafaza eden cila çeşididir.
  • Oto pastası ve ince oto pasta ile yapılan yüzey iyileştirme işlemlerinden sonra parlaklık ve rötuş yapılan kısımlar ile renk uyumu sağlar. Araç yüzeyi tamamen temizlendikten sonra uygulanır. Aşırı sıcak hava koşullarında, güneş altında ve çok sıcak metal yüzeylere uygulanmaktan kaçınılmalıdır.
  • Cilalı Şampuan
    Yıkama suyuna katılan cilalı oto şampuanıdır. Suda çözülerek boya üzerinde kılcal çiziklerin oluşmasını engeller ve parlaklık sağlar.
OTOMOBİL YAZ BAKIMI
Yağ, hava ve polen filtreleri değişimi yapılmalıdır. Lastiklerin basınç kontrolü ve değişimi yapılmalıdır. Silecek lastikleri kontrol edilmelidir. Yazlık cam suyu kullanılmalıdır. Akü asit yoğunluğu ve gücü kontrol edilmelidir. Antifriz ve su eksikliği tamamlanmalıdır. Fren ve direksiyon hidrolikleri kontrol edilip, eksikler tamamlanmalıdır. Bujiler ve tüm aydınlatma sistemi kontrol edilmelidir.

OTOMOBİL KIŞ BAKIMI
Yaz aylarında genişleyen V kayışını mümkünse gerilmeli değilse değiştirilmelidir. Radyatör sistemindeki suyun donmaması için antifriz kullanılmalıdır. Camı temizleme fıskiyeleri sudaki kireç nedeniyle tıkanabileceği için uçları iğne yardımı ile açılmalıdır. Ön cam silecekleri aşınmışsa değiştirilmelidir. Antifriz içeren bir cam silecek sıvısı, cam yıkama sistemini donmaktan koruyacaktır. Kalorifer ve klima bakımı yapılmalıdır. Kar zincirlerin açılıp, gereken yerlerinin onarılması ve koruyucu yağ ile yağlanması gerekmektedir. Periyodik yağ değişimleri unutulmamalıdır.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...