MEYVE VE SEBZELERİ TEMİZLERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

  • Meyve ve sebzeler yıkanmadan önce ve sonrasında kendi ellerimizi mutlaka yıkamalıyız.
  • Mutfakta kullandığımız kesme tahtalarını, meyve-sebze için ayrı, etler için ayrı olarak almalı ve kullanmalıyız.
  • Mutfakta kullandığımız aletleri ve kapları, sıcak ve sabunlu suyla yıkamalıyız.
  • Sebzeler suda bir iki dakikadan fazla kaldıklarında hastalığa neden olurlar. Yeşil salata, marul gibi sebzeleri süzgece koyup üzerine su püskürtün. Patates gibi kalın kabuklu sebzeleri ile su altında fırça il temizleyebilirsiniz.
  • Sebze ve meyvelerdeki çürümüş yerleri atın. Bu kısımlar bakteri üretir.
  • Sebze ve meyvelerinizi taze kalabilmeleri için buzdolabında saklayın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...