google-site-verification: google3956985213adcb86.html KANEPELER YAŞAMIMIZDA VAZGEÇEMEDİĞİMİZ MOBİLYA | BİLGİGÜVERCİNİ

KANEPELER YAŞAMIMIZDA VAZGEÇEMEDİĞİMİZ MOBİLYA

  • Kanepeleri genelde iki kişinin oturacağı mobilya olarak düşünsek de, günümüzde fonksiyonel özelliklerinden dolayı vazgeçemediğimiz mobilya olarak hayatımızda yer almaktadırlar. İki kişilik, üç kişilik, köşe kanepeler, yatak olabilenler gibi çeşitleri var. Evinizde nasıl kullanmak isterseniz ona göre alternatif bulmanız mümkün.
  • Kanepe alırken evdeki diğer mobilyaların tarzlarına da dikkat edilmesi gerekir. Örn. Modern bir kanepe, klasik mobilyaların arasında göze hoş gelmeyebilir. Geniş alana sahipseniz köşe kanepeler eviniz için idealdir. Yatıya gelen misafirleriniz fazla ise yatak olabilen kanepeleri seçebilirsiniz.
  • Kanepeyi alırken ağırlığına dikkat edin. Eğer hafifçe ve rahatça kaldırılıp hareket ettirilebiliyorsa, iskeleti iyi malzemeden yapılmamış demektir. İskeletin sert ahşaptan yapılmış olmasına dikkat edin. Yayları kontrol edin.
  • Ayrıca kanepe ayaklarına da dikkat edilmesi gerekiyor. Tekerlekli ayakları olanlar rahat hareket kolaylığından ötürü daha fazla tercih edilmekte. Döşeme dolgusu eğer lif dolgu, kuş tüyü veya bunların karışımından oluşan bir sünger dolgu ise kolay deforme olmaz.
  • Kanepelerin rengi açık olursa evinize ferah bir ortam sağlamış olursunuz.
  • Kanepelerinizin döşemeleri eğer pamuklu ve kanvas bir kumaştansa, bunları rahatça silebilirsiniz. Yaz ayları için keten dokuma kumaşlar, sizi serin tutacaktır. Dikkat edilmesi gereken bir nokta da ipekli ve akrilik kadifeler kolay buruşur olmalarıdır. Pamuk ve keten kumaşlar dayanıklıdır ama kolay leke tutar. Deri kanepelerdeki lekeler makyaj çıkarıcı losyon ve pamuk bezlerle temizlenebilir.
  • Unutmayın; eskiyen kanepe yüzlerinizin üzerine bu bahsedilen kumaş kalitelerinden dikilmiş olan kenarları lastikli kanepe örtüleriyle yeniliyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...