google-site-verification: google3956985213adcb86.html HANGİ MEYVE VE SEBZELER DETOKS İÇİN UYGUNDUR | BİLGİGÜVERCİNİ

HANGİ MEYVE VE SEBZELER DETOKS İÇİN UYGUNDUR


Havuç
Serbest radikalleri bağlayıp vücudu koruyan betakaroten, lütein ve zeaksantin açısından zengindir. Glisemik indeksinin yüksekliği kullanımda ölçülü olmayı gerektirir.
Pancar
Organizmanın atıklarını temizleyen metionin adlı amino asit ve karaciğerin temizlenmesine destek olan betasiaynin adlı maddelerden zengindir. Pişmiş şekli çok dayanmaz. Buzdolabında 2-3 günden fazla tutmamanız gerekir.
Kereviz
Bolca magnezyum içermesi nedeniyle alkali ortam oluşumuna destek olur. Bol lif içermesi sindirime, çeşitli enzimlerle gerginlik ve uykusuzluğa iyi gelir.
Lahana
İster beyaz, ister kırmızısı, ister Brüksel lahanası olsun tüm lahana çeşitleri, karaciğeri toksinlerinden arındıran sülfürlü maddeler içerir. Daha kolay hazmedilmek için pişirmeden önce kaynar sudan geçirmeniz önerilir. Buzdolabında 8-10 derecede en fazla bir hafta saklayın.
Turp
Kırmızı ve beyaz turp glukozinolat içeriği sayesinde karaciğeri temizler. Özellikle siyah olanı yağ içeriği yüksek ve fazla zengin bir yemek sonrası organizmayı çok iyi temizler.
Elma
Suda erimeyen selüloz içeriği kabızlığın baş ilacıdır. Yağ emilimini azaltan pektin liflerinden zengin oluşu kolesterol yüksekliği için vazgeçilmez olmasını sağlar. Kersetin, kateşin ve prosiyanidinler elmanın antioksidan silahlarıdır.
Armut
Erimeyen liflerden zengin oluşu sayesinde barsaklarda iyi bir hacim yaratıp kabızlıkla mücadeleye destek olur. E ve C vitaminleri açısından zengindir.
Greyfurt
100 gr’da 42 mg C vitamini vardır. Sitrik asidi bolca barındırdığı için karaciğeri temizlemeye yardımcıdır. Dikkat edilmesi gereken nokta; greyfurtun bazı ilaçlarla birlikte tüketilmemesi gerektiğidir. İlaç listenizi gözden geçirip sorularınızı doktorunuzla paylaşın.
Kivi
100 gramında 2-3 g lif vardır. Sitrik asit sayesinde sindirime destek olur. C vitamini içeriği antioksidan etkisini artırır.
Siyah üzüm

Karaciğer ve böbrekleri arındırır. Doğal şeker desteğinin en önemli kaynaklarından biridir. Antioksidan desteği sağlar.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...