google-site-verification: google3956985213adcb86.html HANGİ BEYAZ EŞYADAN NASIL TASARRUF EDERİZ? | BİLGİGÜVERCİNİ

HANGİ BEYAZ EŞYADAN NASIL TASARRUF EDERİZ?


BUZDOLABINDA
Geniş buzdolapları küçük olanlardan daha fazla enerji harcar. İhtiyacınız olan büyüklüğü doğru şeçmelisiniz.
Dolap kapısındaki lastiği temiz tutun ve eskimişse mutlaka değiştirin. Buzdolabının kapağını uzun süre açık tutmayın. Soğuk hava kaybı olursa, dolap daha çok çalışır.
Buzdolabı ile arkadaki duvar arasında en az 10 cm boşluk olmalı. Buzdolabını radyatörden ve güneş ışığından uzak tutun.
Yiyecekler sıcakken buzdolabına koymayın.
OCAK VE FIRINLARDA
Tencere ve tavaların kapakları kapalı tutularak pişirme yapın. Böylece daha hızlı pişirilir hem de enerji tüketimi azalır. Düdüklü tencere kullanmak enerji tasarrufu sağlar.
Elektrikli ocak ve fırınları pişirme süresinin bitiminden birkaç dakika önce kapatıp kap ve cihazın kendi sıcaklığından yararlanabilirsiniz.
Fırın kapağının her açılışında yüzde 20 oranında ısı kaybı oluyor. Pişirme süresinin sonuna kadar kapağı açmayın.

BULAŞIK MAKİNASINDA
Bulaşıkları 55 derecede yıkamak, hijyen açısından yeterlidir. Makinenizin yarı dolu veya aşırı dolu olmaması gerekir. Az kirli bulaşıklar için, kısa veya ekonomik devirli, düşük sıcaklıklı program seçin.
ÇAMAŞIR MAKİNESİ
Daha az su, elektrik harcayan makineleri tercih edin. Çamaşır makinesinin çevresinde en az 5 santim boşluk kalmalı. Önerilen dozdan daha fazla deterjan kullanmayın. Yıkanan çamaşırların maliyeti büyük ölçüde kullanılan sıcak suyun miktarına bağlıdır. Eğer gerekli değilse çamaşırlarınızı yüksek ısı yerine ılık derece olan 30-40 derece veya soğuk suyla yıkayın.
Çamaşır makineleri tam doldurulmadan çalıştırılmamalı.
ÜTÜ
Ütüleme bitmeden beş dakika önce ütü prizden çekilerek kalan işi, ütünün içindeki ısıyla tamamlayın. Ütü yaparken çamaşırların nemli olmasına dikkat edin. Ütü alırken buhar kapasitesi yüksek olanları seçin.
ELEKTRİK SÜPÜRGESİ

Süpürgenin toz torbasını sık sık değiştirin. Eskimiş fırçaları yenileyin. Yılda en az bir kez motor bölümünü açtırıp toz ve pamukçuları temizletin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...