google-site-verification: google3956985213adcb86.html GÜNLÜK EVDE İKEN YAPABİLECEĞİNİZ HAREKETLER | BİLGİGÜVERCİNİ

GÜNLÜK EVDE İKEN YAPABİLECEĞİNİZ HAREKETLER


Geçen gün gazetede ev kadınlarının aslında günlük ev yaşantısı içinde ister istemez spor yaptığına dair bir yazı okudum. Yazının özetini aşağıya çıkardım. Sanırım artık ev kadınları ‘’spor yapmak için vakit bulamıyorum ‘’ diyemeyecekler.


Televizyon İzlerken
Diziniz bükülü ve üst bacağınız omurganızla aynı hizada olacak şekilde yan uzanın. Elinizi başınızın altına koyun veya daha rahat etmek isterseniz düz uzanın. Bacağınızı kalçalarınızı geriye doğru bükmeden kaldırın. 2 veya 3 saniye tutun, indirin ve 16 kez bu hareketi tekrar edin.

Masa Başında
Doğru oturmaya dikkat edin. Sırt düz, karın içe çekili, omuzlar geride ve aşağıda olsun. Uyluklarınızın arasına bir yastık koyun ve bu yastığı sıkıştırıp, bırakın. Uylukların iç kısımlarını güçlendirici bir harekettir.

Alışveriş Poşetlerini Taşıma
Çoğu insan poşetleri tek tarafları ile taşır. Halbuki ağırlıklar her iki kola eşit olarak dağıtılmalıdır. Aksi takdirde belinizi incitebilirsiniz. Poşeti yerden kaldırırken , yere çömelerek kaldırmalısınız.

Evi Temizlerken
Evi süpürürken , karnınızı içeri çekin ve dizlerinizi bükün. Elektrikli süpürgeyi olabildiğince ileri uzatın, sonra kendinize çekin. Bu hareketi dengeli ve kontrollü bir şekilde, omurganızı bükmeden yapın.
Bu hareket karın kaslarınızı ve üst bedeninizi çalıştırır.

Mutfakta
Su ısıtıcıyı veya mikrodalga gibi bir aleti bekliyorsanız; arkanıza bir sandalye koyun ve ayaklarınızı kalça-omuz genişliğinde açarak sandalyenin önünde durun. Dizlerinizi büküp yavaşça sandalyeye doğru çömelirken, karnınızı içe çekin. Çömeldikten sonra hemen sandalyeye oturmayın. Hemen başlangıç pozisyonuna dönün. Hareketi 10-16 tekrarlı bir iki set halinde yapın.

Merdiven Çıkma
Alt bedeninizi güçlendirmek için asansör yerine merdiven kullanın. Vücudunuzu dik tutarak merdivenleri çıkın.

Camları Silerken Ve Toz Alırken
Bu işi yaparken, vücudunuzu mümkün olduğunca uzatın ve esnetin. Hem daha fazla kalori yakar, hem de üst bedeni çalıştırarak esnekliğini artırabilirsiniz.







0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...