google-site-verification: google3956985213adcb86.html ENERJİ TASARRUFU İÇİN AKILLI AMPUL KULLANIMI | BİLGİGÜVERCİNİ

ENERJİ TASARRUFU İÇİN AKILLI AMPUL KULLANIMI

Açık renkli duvar, mobilya, perde ve halı ışığı yansıttığından odanın aydınlatma ihtiyacını azaltarak önemli bir enerji tasarrufu sağlar.
Saç kurutma makinesinin 10 dakika kadar çalışması, 60 Watt gücünde bir lambanın 3 saat yanmasına eşdeğer bir elektrik tüketimi demektir.
Enerji verimliliğinde en önemli faktör enerji tasarrufudur. Direkt enerji tasarrufu sağlamak için tasarruf teknolojilerini kullanmak; alışkanlıkları ve günlük davranışları enerjiyi daha verimli kullanacak biçimde düzenlemek gibi somut önlemlerden oluşmaktadır.

Tasarruflu ampuller normal ampullerden 5 kat daha az enerji tüketir ve 10 kat daha uzun ömürlüdür.

Her evde sadece iki adet 100 Watt gücünde eski tip ampulü tasarruflu ampullerle değiştirmek yılda 750 TL enerji tasarrufu sağlar. Bu sayede 50 milyon ağaç tarafından temizlenebilen, yılda 1.1 milyon tonluk karbondioksit salınması da engellenmiş olur.
15 Watt enerji tasarruflu bir ampul, 75 Watt normal bir ampulden yüzde 80 oranında daha az elektrik harcar. 6 yıl boyunca 12 adet eski tip ampule ihtiyaç duyulurken aynı sürede sadece bir adet enerji tasarruflu ampul yeterli olacaktır.
Eğer verimli enerji kullanmazsak doğal kaynaklar hızla tükeniyor, çevre kirleniyor. Enerji için yüksek bedeller ödeniyor. Dünyada enerji tüketiminin bu şekilde devam etmesi durumunda , 2020 yılında fosil yakıt kaynaklarının yarısının tüketilmiş olacağı tahmin edilmektedir.

Fosil kaynaklar sadece yaktı olarak değil aynı zamanda başta ilaç sanayi olmak üzere birçok sektörde kullanılmaktadır. Bu yönüyle de korunması en azından tüketiminin azaltılması önemlidir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...