google-site-verification: google3956985213adcb86.html BİTKİLERDEN GELEN GÜZELLİK | BİLGİGÜVERCİNİ

BİTKİLERDEN GELEN GÜZELLİK

Vücudu Nemlendirmek İçin
2 kilo elma
½ bardak badem yağı
½ limon kabuğu
Elmaları doğrayıp bir kaba koyun ve üzerini örtecek kadar su ilave edin. Bu karışımı yaklaşık 45 dakika pişirin. Fazla suyu dökerek elmaları püre haline getirin. Limon kabuğunu rendeleyip, badem yağıyla birlikte pürenin içine koyun ve karıştırın. Karışımı vücudunuza sürerek 10 dakika bekleyin ve duş alın. Vücudunuzun nemlendiğini ve yumuşadığını hissedeceksiniz.

Bitkisel Banyo
1 avuç adaçayı
1 avuç lavanta çiçeği
1 avuç kekik
1 avuç biberiye
Tüm bu bitkileri ince bir tülbentin içerisine koyarak ağzını bağlayın. Küveti sıcak suyla doldurarak tülbentteki bitkileri içine bırakın. 10 dakika bekledikten sonra küvete girin ve 20-30 dakika kalın. Ardından temiz, ılık suyla duş alarak banyodan çıkın.

Ayak Banyosu
2 bardak biberiye
1 tatlı kaşığı tuz
2 litre su
Bitkileri küçük bir leğene koyun ve kaynattığınız suyu üzerine ekleyin. Ilıyıncaya kadar bekleyin ve tuz ilave edin. Suyu hafifçe karıştırın ve ayaklarınızı 10-15 dakika içerisinde tutun. Ayaklarınızı ovar ya da masaj yaparsanız karışım daha etkili olacaktır.

Sarımsak Ve Soğan Kokusu İçin
Yemek yaptıktan sonra ellerinizde sarımsak ve soğan kokar. Bu kokunun gitmesi için ellerinizi kahve telvesi ile ovmanız çok işinize yarar. Ayrıca soğan kokusunu gidermek için maydanoz suyunu kullanabilirsiniz. Bir avuç kaynar suya bir miktar maydanoz koyun ve 15 dakika dinlendirin. Maydanozları süzdükten sonra bu suyla ellerinizi yıkayın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...