google-site-verification: google3956985213adcb86.html BAHARATLARI TANIYALIM | BİLGİGÜVERCİNİ

BAHARATLARI TANIYALIM


KAKULE
Kahvelerde, sıcak çikolatalarda değişik lezzet arıyorsanız kakule kullanabilirsiniz. Safran ve vanilyadan sonra dünyadaki üçüncü pahalı baharat türüdür.
Kakulenin yeşili, beyazı ve siyahı bulunuyor. Mutfakta kullanılanı yeşil kakule. Ferahlatıcı, taze nane hissi veren ve odunsu bir aromaya sahip bir baharat. Beyaz kaküle, yeşilin kurutulmasıyla elde edilen bir türü. Aroması hem daha hafif hem de farklılaşmış oluyor. Siyah kaküle yeşile göre daha iri, daha dumansı ve topraksı bir aromaya sahip.
ZERDEÇAL
Zerdeçalın diğer bir adı hint safranı. Körinin içindeki renk veren temel baharatlardan biri. Hafif bibersi, acımsı ve hardalımsı bir aroması var. Bu baharatı kullanırken dikkatli olmak gerekir. Hem aramosı , hem de rengi itibarıyla yemeklerde düşünülenden daha baskın bir hal alabilir.

SAFRAN
Dünyada bilinen en pahalı baharattır. Bir kilo safran elde edebilmek için 160 bin çiçek gerekiyor. En önemli özelliği yemeklere verdiği renktir. İspanya, İran, İtalya ve Fransa en çok üretilen ülkelerdir. Türkiye’de adından da anlaşılacağı üzere Safranbolu’da üretilmektedir.
ASPİR
Kır safranı, haspir gibi isimlerle de anılır. Safrana tip olarak benzediği için yalancı safran da denir. Renk verici özelliğinden ötürü pilavlarda kullanılıyor.
ZAHTER

Tadı sert olan bir kekik türüdür. Klasik kekiğe göre daha fazla tat verir. Yapısı itibarıyla dişe daha az gelir. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...