google-site-verification: google3956985213adcb86.html ANNE SÜTÜNÜN ARTIRMANIN YOLLARI | BİLGİGÜVERCİNİ

ANNE SÜTÜNÜN ARTIRMANIN YOLLARI


Sıvı tüketiminizi artırın
Annenin süt üretimini tükettiği sıvı oranı belirliyor. Günde 3-3,5 lt sıvı tüketen annelerin sütleri de fazla oluyor. Eğer fazla su tüketimiyorsanız, şekersiz bitki çayları, ayran, çorba ve şekersiz meyve kompostaları tüketebilirsiniz.
Zayıflama diyeti yapmayın
Emzirme döneminin ilk altı ayında yapacağınız zayıflama diyeti sütünüzü ciddi anlamda azaltır. Bu nedenle bebek ek besinlere geçene kadar zayıflama diyeti yapılmaması önerilir.
Karbonhidrat tüketimini kesmeyin
Emzirme döneminde yapılan genel hatalardan biri karbonhidrat tüketimini azaltmaktır. Emziren bir anne mutlaka ekmek, pilav, makarna ve meyve gibi karbohidrat kaynaklı besinleri almaldır. Şekerli besinleri tüketmek sütünüzü artırmaz. Beyaz şeker yerine kaliteli karbonhidrat kaynakları olan tam tahıllı ürünler tercih edilmelidir.
Rezene
Rezenin tohumunun ve çayının süt miktarını artırdığı bilinse de aşırı tüketiminin sütü kestiği biliniyor. Aşırıya kaçmadan çayını veya kendisini az yağda çevirerek tüketebilirsiniz.
Fesleğen
Fesleğeni de düzenli tüketirseniz sütünüz artabilir.
Yeşillere daha çok yer verin
Koyu yeşil yapraklı sebzelerin anne sütünü arttırmaya yardımcı olduğu bilinmektedir. Salatalarda roka, maydanozu kullanın. Semizotu, ıspanak ve pazı gibi sebzeleri haşlayıp, sebze yemeği şeklinde tüketebilirsiniz.
Turuncu besinler
Havuç, balkabağı, kavun gibi turuncu renkte olan ve beta karatenden zengin olan sebzeler süt üretimini arttırmaya yardımcıdır.
Protein mutlaka olmalı
Emziren annelerin her gün mutlaka süt, yoğurt, peynir, yumurta, et, tavuk ve balık gibi kaliteli protein kaynaklarını tüketmesi gerekir.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...