YUMURTA HAKKINDA BİLGİLER

Yumurtanın kalori değeri düşüktür. 1 adet yumurtada 80 kalori var. Bunun da yüzde 80’i sarısındadır.
Katı olarak haşlanan yumurtayı bir hafta boyunca buzdolabında saklayabilirsiniz.
Yumurtanın pişip pişmediğini şöyle anlayabiliriz: Yumurtayı kendi etrafında hızlıca döndürdüğümüzde düzgün şekilde dönüyorsa pişmiş demektir.

Yumurtayı haşlarken kabuğunun çatlamasını istemiyorsanız, haşlamadan 30 dakika önce dışarı çıkarın. Haşlama suyuna 1 tatlı kaşığı kadar sirke eklerseniz, çatlamayı engelleyebilirsiniz.
Yumurtayı 10 dakika haşlarsanız, yumurtanın sarısı yeşile döner. Bu sağlıklı değildir.
Buzdolabında yumurtanın yanında soğan ve peynir gibi güçlü kokusu olan besinleri tutmayın. Yumurta gözenekli bir yapıya sahiptir. Bu nedenle yumurta kabuğu kokuları içine çeker.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...