Yumurtanın kalori değeri
düşüktür. 1 adet yumurtada 80 kalori var. Bunun da yüzde 80’i
sarısındadır.
Katı olarak haşlanan
yumurtayı bir hafta boyunca buzdolabında saklayabilirsiniz.
Yumurtanın pişip
pişmediğini şöyle anlayabiliriz: Yumurtayı kendi etrafında
hızlıca döndürdüğümüzde düzgün şekilde dönüyorsa pişmiş
demektir.
Yumurtayı haşlarken
kabuğunun çatlamasını istemiyorsanız, haşlamadan 30 dakika önce
dışarı çıkarın. Haşlama suyuna 1 tatlı kaşığı kadar sirke
eklerseniz, çatlamayı engelleyebilirsiniz.
Yumurtayı 10 dakika
haşlarsanız, yumurtanın sarısı yeşile döner. Bu sağlıklı
değildir.
Buzdolabında yumurtanın
yanında soğan ve peynir gibi güçlü kokusu olan besinleri
tutmayın. Yumurta gözenekli bir yapıya sahiptir. Bu nedenle
yumurta kabuğu kokuları içine çeker.
0 yorum:
Yorum Gönder