BAŞ AĞRISINA FAYDALI BESİNLER


Acı Baharatlar :
Baharatlı yiyecekler özellikle sinüzitten ötürü oluşan bir baş ağrınız varsa, bunun geçmesine yardımcı oluyor. Şöyleki, burundaki tıkanıklığı açıyor ve basınç ortadan kalktığı için baş ağrınız geçiyor.
Susam :
Susamın içerisinde E vitamini vardır. Bu da östrojen seviyenizi stabilize ederek adet dönemlerindeki migren ağrısı çekmenizi önler. Çorba ve salatalarınıza susam ekleyebilirsiniz. Susam kan dolaşımını düzenler ve içindeki magnezyum sayesinde de baş ağrısından korur.
Tam Tahıllı Ekmek :
Düşük kalorili diyet yaparken, beyine giden enerji de azalır ve su kaybına da uğrarsanız başınız ağrır. Diyet yaparken tam tahıllı ekmek, yulaf, meyve gibi doygun karbonhidratlar tercih edilmeli.
Badem:


Bir araştırmaya göre bademin içindeki magnezyum, damarları rahatlatarak baş ağrısından koruyor.
Ispanak Salatası:
Ispanak kan basıncını düşürdüğü için baş ağrısını hafifletir.
Karpuz :
Eğer baş ağrınız susuzluktan kaynaklanıyorsa, su oranı yüksek olan meyveler, örn. Karpuz içindeki bol su miktarıyla baş ağrınızı giderir.
Haşlanmış Patates:
Alkolü fazla kaçırmanızdan ötürü bir baş ağrısı çekiyorsanız, vücut suyun yanında aynı zamanda alkolden ötürü potasyum da kaybeder. En iyi potasyum kaynağı patates size fayda sağlayacaktır.
Kahve:
Fazla kafein vücuttaki suyu azaltır. Bu nedenle baş ağrısına sebep olur. Ancak akşamdan kalma iseniz, kahve baş ağrınızı hafifletebilir. Fakat bütün gün kahve içmemelisiniz.
Yoğurt:
Başınızda zonklama var ise kalsiyum açısından vücudunuz sinyal veriyor olabilir. Bu nedenle en fazla kalsiyum ihtiva eden besin yoğurt yenebilir. Fakat tüketimi sırasında şekersiz ve yapay tatlandırıcı içermeyenleri tercih etmeliyiz.





0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...