BALIĞIN TAZELİĞİ NASIL ANLAŞILIR?

Balığın en iyisini, en lezzetlisini seçmek için aşağıdaki noktalara dikkat edilmelidir.

Göz: 
Balığın gözü pırıl pırıl olmalıdır. Eğer gözü hafif buğulanmaya başlamışsa, tazeliğini yitirmeye başladığını düşünebilirsiniz.
Dirilik: 


Parmağınızı balığın derisine batırdığınızda et içine çökmemeli. Geri toplanmalı. Bu durumdaki balık taze balıktır.
Solungaç: 
Taze bir balığın solungaçları genelde kıpkırmızı canlı ve parlak olur.
Kuyruk: 
Taze balığın kuyruğu sert ve dik olur. Balığı elinize aldığınızda kuyruk kısmı yumuşak ve düşük duruyorsa o balık bayattır.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...