KIŞ GÜNLERİNDE VÜCUD DİRENCİNİ ARTIRMAK İÇİN ET SUYU

Malzemeler
1 Kg. İlikli kemik
1 Kg. Et
3 Lt. Su
2 adet Kabuklu soğan
2 adet Havuç
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı

1 kg. ete ve 1 kg. ilikli kemik 3 lt. su ekleyerek yaklaşık olarak 5 saat ocakta kaynatın. 
Bu sırada tencerenin içine 2 adet havuç, 2 adet kabuklu soğan ve bir avuç da karabiber ilave ederek kaynatmaya devam edin. 
Kaynatma işlemi bitince eti ve kemiği ayıklayarak bu suyu bir gece buzdolabında bekletin. 
Bu sırada suyun içindeki yağlar donuyor ve bir tabaka şeklinde üst kısımda birikiyor. 
Bu yağı sudan ayırıyoruz ve içmeden önce yeniden kaynatıp ıstın. 
Peşinden karabiber ve tuz ilave ederek için.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...