Malzemeler
1 Kg. İlikli kemik
1 Kg. Et
3 Lt. Su
2 adet Kabuklu soğan
2 adet Havuç
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı
1 kg. ete ve 1 kg. ilikli kemik 3 lt. su ekleyerek yaklaşık
olarak 5 saat ocakta kaynatın.
Bu sırada tencerenin içine 2 adet
havuç, 2 adet kabuklu soğan ve bir avuç da karabiber ilave ederek
kaynatmaya devam edin.
Kaynatma işlemi bitince eti ve kemiği
ayıklayarak bu suyu bir gece buzdolabında bekletin.
Bu sırada
suyun içindeki yağlar donuyor ve bir tabaka şeklinde üst kısımda
birikiyor.
Bu yağı sudan ayırıyoruz ve içmeden önce yeniden
kaynatıp ıstın.
Peşinden karabiber ve tuz ilave ederek için.
0 yorum:
Yorum Gönder